söndag 30 maj 2010

Sytidstjuvar

Tänkte bara visa upp vad det är som gör att denna blogg saknar innehåll för stunden.

 

löparjacka

 lunarglide

löparbyxa 

 

Jag har börjar löpträna och springer varannan kväll. Det går bra och det är skönt att känna att det ger resultat.

De andra kvällarna i veckan är det min tur att natta lillan och då är det tyvärr även så att jag allt som oftast även nattar mig själv på hennes golv.

Som ni förstår leder det till att den som jag kan sy på är nästintill obefintlig.

 

Lägg till skåpet nedan, som är ganska stort (160cm högt), som håller på att förvandlas till ett vitt skåp. Tyvärr blöder den bets som det var målat med väldigt mycket och förvandlingen går långsamt och via många lager färg.

 

skåp 

Jag ville visa den snygga solhatt jag sydde igår. Men tyvärr tappade vi bort den redan på  premiärturen och jag hann inte ta några bilder på den :-(

 

Hoppas på att kunna få lite mera sytt och bloggat framöver!

onsdag 12 maj 2010

En riktig groda

Grodor pratar man ju oftast om när man sagt något dumt, men om ni orkar läsa så ska ni få se att man kan göra grodor också.

 

I lördags fick jag lite sytid och glad i hågen gav jag mig på tre/fyra olika projekt.
Det första var ett par byxor återanvända från sambons avlagda par. De blev jättefina och med snygga detaljer. Sedan inser jag att jag använt det vanliga muddbyxmönstret som grund och inte breddat det. *suck och stön* Det gick att få i lillan med lite vilja och hon klagade inte, skulle hon bli blöjfri nu så skulle de sitta fint. Alltså måste de åtgärdas. De får ni ingen bild på.

Projekt två var ett par muddbyxor, ingen krångligt med det. Allt gick som på räls tills jag ska sy ner midjeresåren med trestegs-zigzagen. Där hade jag råkat glömma att jag mellan projekt ett och två sytt en applikation med broderenheten på maskinen och även ändrat trådspänningen till nästintill 1. Jag har också glömt att ändra tillbaka den. En zigzag med trådspänning 1 är inte snygg någonstans. Alltså var det bara att sätta sig och sprätta den sömmen… och då skojade jag till det med att tre centimeter från slutet dra sprätten genom tyget. *suck och stön – igen* 

 

Sedan fick jag för mig att jag skulle göra en applikation, en groda. Lillan och jag hittade en fin bild på nätet och hon blev eld och lågor när jag sa att “Mamma kan sy en groda till dig!” Hon sprang upp till syrummet och ropade på mig, att jag skulle “Sy gjoda till meej”. Egentligen hade jag tänkt att sätta den på en ny tröja, som fanns i idéstadiet i mitt huvud, men lilla fröken hade visst ett annat tidsperspektiv.
Det är här det går fel IGEN…
Jag hugger tag i denna tröja för att spara tid och surfa på “Jag vill att mamma ska sy till mig vågen” och tänker: “Hur svårt kan det vara? Annika på Ruttu-Nuttu syr helt sjuka applikationer, så jag kan väl göra en liten sketen groda?”
Det var inte så lätt visade det sig. Speciellt inte när min maskin bestämde sig för att äta upp fösta bästa lilla grodfot som passerade. Jag fick skruva sönder maskinen för att få loss tröjan igen, då med ett HÅL. *suck och stön – IGEN*

Då mina vänner var sammanbrotten nära. Jag slängde mina misslyckade projekt i syrummet och stormade ut därifrån mumlandes både en och annan svordom.

På kvällen var det skit på TV, som vanligt. Så jag tänkte att jag kanske kunde rädda något projekt trots allt. Nu gör jag denna redan långa historia kort… Det gick bra. Jag kom ut ur syrummet som en vinnare, med ett par finfina byxor och en urgullig tröja.  
 

Grodset
Froggy

Mönster: Båda två kommer från Ottobre, mer eller mindre original vill jag minnas.

Tyg: En salig blandning. Moln från Jny, Grön velour från Mjuka Tyger, vit och rosa velour från Stoff och Stil. Den lilla blomman kommer från Jo-Ann Fabric.

Plus: Slutresultatet. Oh my God, vad jag är mallig :-) Dessutom har jag lärt mig en massa.

Minus: Ja, vad var inte minus denna dag? Haha ;-)

lördag 1 maj 2010

Nyttosömnad?

Det är kanske vad detta kallas bör kallas, men eftersom det inte direkt var en nödvändighet att sy detta så kanske det faller under ‘nöjessömnadskontot’ ändå?

I veckan som gick hade jag en ledig dag, efter att ha avverkat de besök som var anledningen till att jag tagit ledigt, så smet jag in en sväng på Åhlens och där råkade jag gå förbi tyghyllan. Jag fick direkt syn på ett tyg och kunde inte åka hem utan det.


Idag så har det förvandlats till fyra stycken soffkuddar.

 Soffa
 Kudde

 

Mönster: Inget. Kudden stoppas mittbak där tyget ligger omlott.

Tyg: Finfint tyg från Åhlens. Måste nog köpa lite till…
Plus: Åh så fina de är. Blev visst grönt och rosa igen, hoppsan ;-)

Minus: Alla innerkuddar… Eftersom kuddarna inte direkt har standardstorlek så fanns inga passande innerkuddar hemma. Jag fick därmed sy egna. Jag har slaktat sex huvudkuddar och sydde nya innerfodral till fyllningen. Men å andra sidan blev jag av med sex kuddar som bara legat och tagit plats.