söndag 28 februari 2010

Vårkänslor

Det droppar från taken och det finns hopp om en vår även detta år.

 

Förra helgen var det dock en annan situation, det var snöstorm och kaos.
Då skapade jag denna kreation, förverkligad av tyger inköpta på symässan på fredagen.

 

Inte så mycket att orda om – jag är sjukt nöjd – den är så härligt vårig!

 

Pricktop

Mönster: Ottobres Sommarnummer 2008, modell 12

Tyg: Stora prickar från Mjuka Tyger, små prickar från MG-tyger. Båda inköpta på syfestivalen.

Plus: Den är verkligen som en karamell, jag blir glad varje gång jag tittar på den.

Minus: Misstänker att den är väldigt bred eftersom den är sydd efter ett mönster utan att jag gjort några förändringar. Dessutom är det storlek 98 (lillan har mest 92) så frågan är om den ens kommer att passa i vår/sommar?

onsdag 24 februari 2010

Prinsar och Prinsessor

På förskolan där lillan går har de ett tema just nu som handlar om prinsar och prinsessor,

det har spelats teater och lästs sagor och imorgon är det dags för höjdpunkten då det är kalas med prinsesstårta! Wow :-)

 

Eftersom lillan inte direkt är välförsedd med kläder passande temat blev det till att sätta sig vid maskinerna. Mönster valde jag ett från Burda som jag fått från stortjejens mormor.
Jag klippte och sydde ihop klänningen men konstaterade att det där inte var rätt storlek – trots att den var sydd i storlek 86 och lillan numer har 92 och 96 – var den på tok för stor.

Klänningen fick onda ögat och jag gick och la mig istället.

 

Dagen efter satte jag mig klippte sönder min skapelse och sedan höftade till lite nya mönsterdelar och sydde ihop allt igen. Döm om min förvåning när det blev helt sjukt bra!

 

Klänning_framKlänning_bak

 

Mönster: Ett ganska grovt modifierat mönster från Burda från det glada 80-talet. Halshålet är kvar annars har det mesta förändrats lite.

Material: Velour från Stoff och Stil. handknypplad spets från en loppis, satinband från Åhlens och en liten knapp från USA.

 

Nu får jag bara inte glömma stassen när vi går till dagis imorgon!

fredag 5 februari 2010

Problem med RSS-Feed på bloggen

Hej vännner,

Nu har flera av er talat om för mig att det inte går att lägga till min blogg i google-reader eller andra ställen som nyttjar RSS-feeden.
Eftersom jag (trots min nördighet) är helt okunning när det kommer till html så har jag ingen aning om varför det är så, dock har jag tillfälligt löst det genom att lägga upp en till sida på min blogg.

Om ni klickar på knappen 'Feeds' så kommer ni till en sida som inte ser så snygg ut, men det är bara adressen ni är intresserade av. Lägg till den på platser där ni vill bevaka min blogg så kommer det fungera med bevakningen.

Adressen som skall läggas till är alltså: http://roblinroblin.blogspot.com/feeds/posts/default

Om någon kan tala om för mig vad jag måste lägga till på huvudsidan för att RSS-feeden ska fungera, så är ni välkomna att höra av er också! :-)
onsdag 3 februari 2010

Sommarkänsla

 

Snön faller utan stopp utanför fönstret men jag vill ändå visa upp kompisen jag sydde till tuff-tuff-klänningen.

Jag blir väldigt glad av den och hoppas den kommer att komma till användning på semestern samt i sommar.

 

piratklänning

 

Mönster: AoH (samma som förra klänningen , aningens mindre halshål bara)

Tyg: Johannas Pirattyg från MjukaTyger. Bakstycket är en randig interlock från MG-tyger (tror jag), Kantband från SoS eller MjukaTyger

Minus: Jag var lat och orkade inte spola upp bra tråd till alla trådar, så en av trådarna till täcksömmen var av mindre bra kvalitet. Detta resulterade i att den tråden gick av vid ett flertal tillfällen och därmed inte gjorde fållen nedtill så snygg som den annars skulle varit.