onsdag 12 maj 2010

En riktig groda

Grodor pratar man ju oftast om när man sagt något dumt, men om ni orkar läsa så ska ni få se att man kan göra grodor också.

 

I lördags fick jag lite sytid och glad i hågen gav jag mig på tre/fyra olika projekt.
Det första var ett par byxor återanvända från sambons avlagda par. De blev jättefina och med snygga detaljer. Sedan inser jag att jag använt det vanliga muddbyxmönstret som grund och inte breddat det. *suck och stön* Det gick att få i lillan med lite vilja och hon klagade inte, skulle hon bli blöjfri nu så skulle de sitta fint. Alltså måste de åtgärdas. De får ni ingen bild på.

Projekt två var ett par muddbyxor, ingen krångligt med det. Allt gick som på räls tills jag ska sy ner midjeresåren med trestegs-zigzagen. Där hade jag råkat glömma att jag mellan projekt ett och två sytt en applikation med broderenheten på maskinen och även ändrat trådspänningen till nästintill 1. Jag har också glömt att ändra tillbaka den. En zigzag med trådspänning 1 är inte snygg någonstans. Alltså var det bara att sätta sig och sprätta den sömmen… och då skojade jag till det med att tre centimeter från slutet dra sprätten genom tyget. *suck och stön – igen* 

 

Sedan fick jag för mig att jag skulle göra en applikation, en groda. Lillan och jag hittade en fin bild på nätet och hon blev eld och lågor när jag sa att “Mamma kan sy en groda till dig!” Hon sprang upp till syrummet och ropade på mig, att jag skulle “Sy gjoda till meej”. Egentligen hade jag tänkt att sätta den på en ny tröja, som fanns i idéstadiet i mitt huvud, men lilla fröken hade visst ett annat tidsperspektiv.
Det är här det går fel IGEN…
Jag hugger tag i denna tröja för att spara tid och surfa på “Jag vill att mamma ska sy till mig vågen” och tänker: “Hur svårt kan det vara? Annika på Ruttu-Nuttu syr helt sjuka applikationer, så jag kan väl göra en liten sketen groda?”
Det var inte så lätt visade det sig. Speciellt inte när min maskin bestämde sig för att äta upp fösta bästa lilla grodfot som passerade. Jag fick skruva sönder maskinen för att få loss tröjan igen, då med ett HÅL. *suck och stön – IGEN*

Då mina vänner var sammanbrotten nära. Jag slängde mina misslyckade projekt i syrummet och stormade ut därifrån mumlandes både en och annan svordom.

På kvällen var det skit på TV, som vanligt. Så jag tänkte att jag kanske kunde rädda något projekt trots allt. Nu gör jag denna redan långa historia kort… Det gick bra. Jag kom ut ur syrummet som en vinnare, med ett par finfina byxor och en urgullig tröja.  
 

Grodset
Froggy

Mönster: Båda två kommer från Ottobre, mer eller mindre original vill jag minnas.

Tyg: En salig blandning. Moln från Jny, Grön velour från Mjuka Tyger, vit och rosa velour från Stoff och Stil. Den lilla blomman kommer från Jo-Ann Fabric.

Plus: Slutresultatet. Oh my God, vad jag är mallig :-) Dessutom har jag lärt mig en massa.

Minus: Ja, vad var inte minus denna dag? Haha ;-)

5 kommentarer:

 1. Åh vad fint det blev! (trots allt krångel! :-D) Supersöt groda!!

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev tillslut. Färgkombinationen är toppensnygg. Jag känner igen det där med att missa att bredda muddbyxor. Skulle sy ett par jeansbyxor till dottern och tog fel mönster. Som tur var passade de lilleman :D

  SvaraRadera
 3. sötaste grodan! Den blev ju jättesnygg :)

  SvaraRadera
 4. Jättefint resultat!
  Tack för kommentaren på min blogg. Den fick mig att hitta din, en rolig överraskning för mig :-) Särskilt förtjust i tunikan du skrev om för en månad sedan och undrar som de andra om du hittat mönstret ... :-)

  SvaraRadera
 5. Åh vad glad jag blev av de här färgglada kläderna! Jättefina!

  SvaraRadera